Homo Turisticus by HrTurizam.hr

Anja Bauer: Kako i zašto brendirati turističku destinaciju?

January 15, 2022

Nakon preduge pauze, opet krećemo sa podcastom Homo Turisticus. 

U 2022. godini imao sam čast ugostiti Anju Bauer, vlasnicu agencije za branding Fabular, koja stvara jedinstvene brand priče koje potiču pozitivne promjene.

Anja je 14 godina vodila Brandoctor, a zatim otvorila svoju branding agenciju Fabular. Prije toga je radila za Audi u Birminghamu u Velikoj Britaniji, te za BBDO Zagreb. Autorica je jedinstvene metodologije Osam sastojaka koji grade brand™ koja predstavlja popis sastojaka potrebnih da bi brand napredovao.Objavila je i niz članaka o brand strategijama na koje su se referirali brojni poslovni i dizajnerski lideri. 

Njezin rad dobio je brojne nagrade, zahvaljujući dobitnim rezultatima klijenata ostvarenim nakon brandinga i rebrandinga. Neke od nagrada uključuju REBRAND 100® Global Awards, Benchmarks, Red Dot, Art Directors Club New York i Design Week London. Brand consultanti iz njezine agencije Fabular nedavno su uvršteni u REBRAND Hall of Fame, što ih svrstava među najsnažnije globalne brand consultante.

Anja bauer covder temp 3

Tako je svoj potpis Anja Bauer i agencija Fabular stavila na mnoge vizualne identitete, slogane i brend strategije kao što je brendiranje grada Trogira, kao prve destinacije u Hrvatskoj koja je krenula tim putem,  Jellyfish in Space, Hotel ikador, brand jedinstvenih luksuznih hotela - Stories, Croatian Unique Hotels i mnoge druge. 

Kako i zašto brendirati turističke destinacije tema je glasnog razmišljanja u kojem smo pričali važnosti brendiranja u turizmu, kako brendirati jednu turističku destinaciju, koji su to procesi te u konačnici što je to brend.

Cijelo glasno razmišljanje pročitajte u prilogu. Uživajte, ja jesam.

Sve dosadašnja glasna razmišljanja Homo Turisticus poslušajte ovdje

Podbean App

Play this podcast on Podbean App