Homo Turisticus by HrTurizam.hr

Gojko Mavrinac: Ako želimo produžiti sezonu, turistički sektor mora stvoriti potražnju

June 26, 2021

"U odnosu na prošlu godinu, ove godine se stvarno ne možemo požaliti. Trenutni broj operacija u hrvatskim zračnim luka je velik u odnosu na prošlu godinu. A najave za srpanj su odlične. Gotovo smo se vratiti na brojke koje smo imali u pretkriznoj godini, što se tiče povezanosti s emitivnim tržištima. Naravno da je kapacitet i broj tjednih letova manji, što je logično, ali ja bi rekao da možemo biti zadovoljni da smo povezani već sada s velikim brojem država u Europi. Jedini je nedostatak trenutna ne povezanosti s Velikoj Britaniji, što je posljedica trenutnih epidemioloških mjera, ali vjerujem da će se s promjenom restriktivnih mjera u UK, aviokompanije odlučiti uvođenja linija prema nama”, ističe Gojko Mavrinac, glavni urednik portala Croatian Aviation i osoba s višegodišnjim radnim iskustvom u avioindustriji.

Upravo avioindustrija u Hrvatsko je bila jedna od glavnih tema novog turističkog glasnog razmišljanja – Homo Turisticus, u kojem samo imao čast ugostiti glavnog urednika portala Croatian Aviation, Gojka Mavrinca, koji svakodnevno donosi informacije i novosti iz hrvatskih zračnih luka i aviokompanija koje prometuju prema Hrvatskoj.

Koliko je Hrvatska povezana ove godine s emitivnim tržištima? I što moe očekivati u budućem periodu? Kako produžiti sezonu putem letova van ljetne sezone? Kako ostvariti suradnji s stranim aviokompanijama? Koliko je Covid19 kriza naštetila globalnim aviokompanijama? Koja je uloga Croatia Airlinesa? Čarteri letovi kao okosnica luksuznog turizma? - samo su jedne od tema novog podcasta Homo Turisticus.

EP.10 / Gojko Mavrinac: Ako želimo produžiti sezonu, turistički sektor mora stvoriti potražnju

Podbean App

Play this podcast on Podbean App