Homo Turisticus by HrTurizam.hr

Igor Nekić: Motiv dolaska je destinacija i svi zajedno se moramo boriti da privučemo gosta.

July 11, 2021

Osim problema radne snage, zadnjih godina sektor turizma ima veliki problem i u pronalasku kadra za middle i high menadžment. I zato mi je velika čast i privilegija najaviti novog gosta podcasta Homo Turisticus, mladog menadžera tj. direktora Termi Sveti Martin, Igora Nekića.

"Motiv dolaska gosta kada netko bra nije gdje je najbolja soba ili hotela, nego je ukucao destinaciju koja ga zanima. Mi se moramo boriti na razini destinacije da gosta privučemo. Onda kada odabere destinaciju će birati smještaj koji mu odgovara. I to je ono gdje vidim da se griješi, svi se borim da ističemo da smo najbolji i tako dalje. Svaki hotel po kategorizaciji mora imati sobu, ali na razini destinacije se svi moramo boriti da privučemo gosta, da dođe do nas i onda je na gostu da odabere smještaj po njegovim preferencijama", ističe Nekić.

Inače, Terme Sveti Martin su među prvima krenuli s kratkim lancima opskrbe.

"Preko 70% našeg bife stola je od lokalnih dobavljača i OPG-ova. Pa tako recimo na našem doručku nemamo sokove iz sokomata, nego imamo sokove od OPG Hažić, sirevi su od OPG Krnjak, povrće iz OPG Zeleni Vrt, jaja i med iz OPG Medvede itd… to su sve proizvodi od lokalnih dobavljača, čime smo mi razvojem turizma u Sveti Martin na Muri potakli i poljoprivrednike, gospodarstvenike i OPG da se šire i rastu zajedno s nama. Tako je prošle godine recimo jedna vlasnica OPG došla na sastanak i pitala: Što da zasadi, što će nam trebati i koje količine, da znam odmah planirati proizvodnju i taj se urod odmah plasira našim gostima na stolove. I tu imamo garanciju kvalitetne, svježe i domaće namirnice", navodi Nekić.

Dapače, otišli su i korak dalje kroz jedinstveni projekt u Hrvatskoj, ali i šire. Iz Toplica Sveti Martin potiču svoje zaposlenike koji imaju registrirane OPG-ove da prodaju svoje proizvode po tržišnim cijenama upravo hotelu. To je turizam.

Ako nešto morate "pročitati" tj. poslušati ovaj tjedan onda je to svakako fenomenalno glasno razmišljanje Igora Nekića, koji je u više navrata odlično pogodio samu esenciju ili definiciju/e turizma. Ovo mora biti obavezna lektira za sve studente turističkog menadžmenta.

Uživajte!

 

Igor Nekić: Motiv dolaska je destinacija i svi zajedno se moramo boriti da privučemo gosta.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App