Homo Turisticus by HrTurizam.hr

Martina Nimac Kalcina: Moramo brendirati obiteljski smještaj u Hrvatskoj. Uspješno poslovanje u današnje vrijeme se bazira na specijalizaciji.

July 4, 2021

Koji su ključni problemi privatnog smještaja? Kako suzbiti crno tržište? Što je nekretninski business, a što je obiteljski smještaj? Pozitivan utjecaj obiteljskog smještaja na cirkularnu ekonomiju? Važnosti brendiranje obiteljskog smještaja? Treba li nam krovni brend obiteljskog smještaja? - samo su jedne od tema novog turističkog glasnog razmišljanja.

Upravo obiteljski smještaj u Hrvatskoj je bila glavna tema podcasta Homo Turisticus, u kojem samo imao čast ugostiti prvu osobu obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, Martinu Nimac Kalcina, predsjednicu Zajednice obiteljskog turizma HGK.

"Brendiranje obiteljskog smještaja je po meni neophodno. No to je proces koji mora pokrenuti regionalna samouprava ili jedinica lokalne samouprave, a ne sami privatni iznajmljivači. Meni je nevjerojatno da to taj proces stao, da se ne radi na tome već godina, po meni je to već odavno trebalo funkcionirati. Tko god je u nekom dijelu svijetu i kada mu kažem privatni smještaj u Hrvatska, da ima neku sliku i percepciju o našem privatnom smještaju. Da si može odmah zamisli neku mediteransku vilu, agroturizam, kamenu kučiću…. Kada kažemo Toskana, nitko ne zamišlja luksuzne resorte i hotele, nego neki manji obiteljski hotel ili agroturizam s vinogradima. To ne znači da Toskana nema luksuznih hotela u ponudi, no percepcije brenda je jasna. Ljudi su sami shvatili da se moraju specijliziati, jer jednostavno uspješno poslovanje u današenj vrijeme se bazira na specijlizaciji. I same agencije su se specijalizirale, od kongresnog turizma do pustolovnog turizma. To automatski znači da se vi svoju uslugu morate specilizirati da Vas te agnecije marketinški promovira i puni." ističe Martina Nimac Kalcina te dodaje kako privatni iznajmljivači moraju razvijati svoju uslugu i smještaj u skladu specijalizacije.

EP.11 / Martina Nimac Kalcina: Moramo brendirati obiteljski smještaj u Hrvatskoj. Uspješno poslovanje u današnje vrijeme se bazira na specijalizaciji.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App