Homo Turisticus by HrTurizam.hr

Nina Novinić: Glavni faktor našeg uspjeha je što nismo razvijali priču po principu ključ u ruke

July 25, 2021

Nina Novinić, vlasnica je kuće za odmor Međimurski ceker u Međimurju. Ceker je jedna od prvih kuća za odmor u Međimurskoj županiji koje su doprinijele promociji i popularizaciji kontinentalnog turizma unutar, ali i izvan granica Hrvatske. Nina je super domaćin ili pozitivan primjer kako se odnosi prema gostima i kako se vodi kuća za odmor. 

Također, Nina Novinić dobila je mnoga turistička priznanja, no najvažnije je svakako ono od samih gosti. Radi se o impresivnom nizu od čak pet godina za redom gdje su njezini gosti na Booking Guest Review Award nagradili Međimurski ceker s maksimalnom ocjenom 10 od 10. Da ponovim, pet godina za redom. 

Tu nema "muljanja", pa je samim time to i najbolji pokazatelj kako je Nina Novinić jedna od vrhunskih  turističkih stručnjaka. Uspjeh je time veći, što je kao prva kuća za odmor na Međimurju učila na svojim greškama, a upravo je to danas njezin najveći kapital. Nikolina se danas bavi i edukacijama iz područja turizma, na društvenim mrežama vodi grupe koje okupljaju dionike međimurskog turističkog sektora te vodi promotivne kampanje za privatne i javne klijente.

"Mnogi griješe jer misle da je njihov smještaj za sve. Tko dođe, dobro dođe! Ali zapravo što šire ciljaš, to manje gostiju dolazi. Treba se specijalizirati, točno fokusirani na određenu skupinu gostiju. Izuzetno je važno u statu se dosljedno postaviti u odnosu na gosta kojeg želiš. Mislim da je to jedan od razloga zašto smo mi uspješni, jer smo od prvog dana velo iskreni i dosljedni svojoj priči. Kada smo napravili bazen, koji je uvijek atraktivan, pogotovo na društvenim mrežama, imali smo jako puno upita za rođendane i razne proslava, no međutim mi to nikad nismo radili. Usko smo se specijalizirali i naš gost zna što će dobiti a i mi znamo kakvog gosta ćemo dobiti. Nismo svi za nas, nismo mi za sve. Kao i radi cijene, sadržaja, odnosa i mnogo drugih detalja. I to je jedna od osnovnih stvari koji iznajmljivač mora definirati i postaviti u startu. Ovisno o ciljanoj skupini gostiju koje želiš, temeljiš cijelu filozofiju svog smještaja. Od uređenja, cijene, komunikacije…", navodi Nina Novninić.

Posvećenost svakom gostu, iskrenost, dosljednost, konzistencija, domaćin, održivost, autentičnost, kontekst destinacije kao i kvalitetni sadržaj – ključni su faktor koje Novinić ističe kao ključ poslovnog uspjeha svakog domaćina.

Uživajte, ja jesam.

Odličan narativ za sve domaćine, bilo da se radi o privatnom smještaju, kućama za odmor, kampovima ili hotelima. Također, Međimurje je poznato po sinergiji svih sudionika na terenu i upravo toliko važnog i ključnog konteksta destinacije, a ne pojedinca. 

Nina Novinić: Glavni faktor našeg uspjeha je što nismo razvijali priču po principu ključ u ruke

Podbean App

Play this podcast on Podbean App