Homo Turisticus by HrTurizam.hr

Ugo Toić - Kako zaštititi proizvode na razini EU, i ono važnije, kako da budu tržišno prepoznati

April 25, 2021

Često pišem kako je važno zaštiti naše autohtone proizvode na europskom tržištu, a tome služe oznake izvrsnosti i zemljopisnog podrijetla na razini EU.

Markice koje štite autohtonost proizvoda kao i lokalnu ekonomiju, no cijeli posao ne staje dobivanjem oznake. Dapače, pravi posao tek tada počinje. Imperativ je da ti proizvodi imaju tržišnu vrijednost i prepoznatljivost, a za proizvođače dodanu vrijednost, bolju cijenu, konkurentnost. Također, ako znamo kako je autentičnost sama baza ili esencija turizma, onda su naši autentični i zaštićeni proizvodi naša velika turistička vrijednost.

Na to sam se referirao prije više godina u članku, a upravo je to i glavna tema glasno razmišljanja i podcasta Homo Turisticus, u kojem sam imao čast ugostiti Ugo Toića, direktora Otočne razvojne agencije ( ORTA ) iz Cresa. Coić je kroz svoju karijeru bio aktivno uključen u proces zaštite poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na razini EU, brendiranju istih, povezivanju poljoprivrede i turizma te održivom razvoju turizma.

Razgovarali smo o koracima kako zaštiti proizvod, kako da isti bude tržišno pozicioniran, što je 0 km koncept, kako spojiti turizam i poljoprivredu, kako to sve brendirati i razne druge teme.

Dame i gospodo, upoznajte novog gosta podcasta Homo Turisticus i njegovo glasno razmišljanje

 

EP.03 / Ugo Toić - Kako zaštiti proizvode na razini EU, i ono važnije, kako da budu tržišno prepoznati

Podbean App

Play this podcast on Podbean App